Graag stel ik me voor…

Mijn grote passie is kinderen en hun ouders. Al vanaf mijn 16de ben ik gebeten in de gezinsdynamiek. Ik heb allerlei opleidingen gevolgd, studenten – en werkervaringen gehad. Maar ik bleef zoeken naar antwoorden.

Pas toen Aware parenting op mijn pad kwam zijn mijn puzzelstukken in elkaar gevallen. Graag wil ik dit de wereld inbrengen, want hierdoor wordt je gezinsleven een stuk gemakkelijker.

Op mijn 19de  stond ik sterk stil met mijn emoties, eigen keuzes. Ik vond mijn weg naar binnen, mijn eigen persoonlijke groei; meditatie, zelfliefde, bodywork die me steeds dichterbij mijn kern bracht. Hierdoor kreeg ik inzichten rond mijn (onder-) bewuste overtuigingen en patronen die ik o.a. door mijn opvoeding heb meegekregen. Door deze inzichten kreeg ik meer vrijheid, kon ik mezelf meer voelen, bewustere beslissingen maken en genieten van het leven in alles wat het me te bieden heeft.

Naast mijn studies deed ik verschillende kampen met kleuters, kinderen en jongeren in binnen en buitenland. Zelfs bij Kom op tegen kanker kamp waren er zieke kinderen mee die konden genieten van spel en aandacht. Daar heb ik mogen zien hoe belangrijk spel is voor ieder kind. Hoe kinderen op één week tijd veranderen was op bepaalde momenten magisch.

Binnenin het spel konden ze volledig zichzelf zijn, los van een bezorgde context. Ik heb zieke kinderen na 1 week uit hun rolstoel van vreugde zien springen. Dit zijn beelden die in mijn geheugen gegrift staan, het is mijn drijfveer om meer vreugde te brengen in gezinnen.

 

Op mijn 21ste studeerde ik af als kinderverpleegkundige. Ondanks ik de medische wereld heel interessant vond, kon ik mijn pap er niet mee koelen. Ik zag welke emotionele impact een opname had op kinderen en hun ouders. De routine en snelheid in ziekenhuis is groot en vaak staan we er weinig bij stil hoe we deze emotionele ondersteuning kunnen aanpakken. Dus ging ik met grote goesting verder studeren en koos ik voor Bachelor pedagogie van je jonge kind om ouders en kindbegeleiders te gaan begeleiden naar een opvoeding waar het kind zich beter kon ontplooien. In Zimbabwe heb ik 5 maand leerkrachten, kindbegeleiders begeleid en ondersteund rond ontwikkeling van het kind.

Nadien ben ik opleiding kindercoaching gaan volgen. Ik werkte als sociaal verpleegkundige in CKG bij baby’s en kinderen en later in de kinderpsychiatrie voor kinderen van 6jaar tot 16jaar en was zelfstandige kinderyoga docente. Ondanks ik me door werk en bijkomende opleiding bleef inspireren bleef ik op mijn honger zitten.

Aware parenting

Tot ik Aware parenting (filosofie van Aletha Solter) op mijn pad kwam. Ik deed meteen een 9 maand intensieve cursus van Chris Muller. Waar ik helemaal werd ondergedompeld met deze leerstof.

In Aware parenting kreeg ik zoveel ‘Aha’, momenten. Eindelijk, vielen al mijn puzzelstukken van de afgelopen jaren in elkaar. Ik ben verbaast dat je door  kleine veranderingen grote impact mogen zien. Zo is de band met mijn nichtjes en neefjes intenser, met meer verbinding. Waar er vertrouwen, liefde en speelser mag. Het leert me hoe we met de emoties van onze kinderen kunnen omgaan, hoe we met spel en plezier zoveel positieve effecten heeft op de relatie met onze kinderen.

Dit is voor mij zo’n grote shift geweest dat ik mijn ervaringen en inzichten wil delen en ouders wil begeleiden in hun ouderschap.

 

 

Thuiskomen in de natuur

Sinds de zomer van 2021 zijn mijn man en ik verhuisd naar het mooiste stuk van Wetteren, dichtbij het Prullenbos. Sinds we op deze plek wonen voelen hier een echte thuis, ervaren we innerlijke rust. Wij willen deze plek delen met ouders en kinderen die opzoek zijn naar zichzelf, hun eigen natuur.

 

 

 

Studies:

 • Aware Parenting Instructor bij Chris Muller
 • Yin Yoga Teacher bij Emerik Suichies
 • Kindercoach opleiding bij Tea Adema
 • Kinderyoga docente bij Helen Purpelhart
 • Tetahealer practitioner and instructor; onderbewust patronne
 • Dustun Babytaal
 • Bachelor Pedagogie van het Jonge kind
 • Bachelor Kinderverpleegkundige

Ervaringen:

 • Psychiatrisch verpleegkundige bij Kinderen en jongeren van 6 tot 16 jaar
 • Sociaal verpleegkundige in CKG bij baby’s en peuters met opvoedingsproblemen
 • Zelfstandige kinderyoga en yin yoga docent
 • Kinderverzorger kindercrèche
 • Animator bij Kom op Tegen Kanker
 • Animator bij Topvakantie voor kleuters, kinderen en tieners

Hier ga ik jou mee helpen:

Je staat helemaal in je eigen kracht

Leer je intuïtie herkennen

Stippel je eigen ouderschaps-pad uit

Kleine verandering, grote impact

Breng speelsheid terug in je leven

Wil je graag meer informatie?

info@benedictebernard.be

Ben je op zoek naar meer informatie? Boek een vragensessie!